Mensen die enorm veel geluk hebben


“Paardenchance”, noemen we dit in het mooi Vlaams.
Onderstaande video illustreert op spectaculaire wijze dat mensen veel geluk kunnen hebben.
Is dat geluk echt  zo uitzonderlijk? Is het leven van elk van ons niet een onwaarschijnlijk wonder? En dus reden tot grote dankbaarheid?

Reacties

Anoniem zei…
Het geloof is en blijft toch een wijze van zien die geschonken moet worden, een wezenlijk ander perspectief. De gelovige ziet Gods handelend en reddend regelen, de ongelovige ziet toeval of oorzaakloze mazzel. Voor de gelovige zijn alle (meer) gevallen waarin het wèl misgaat niet relevant, voor de ongelovige vormen ze de bevestiging van willekeur, at randomness. Het is raadselachtig dat zo'n filmpje niet tot bekeringen leidt, naar mijn indruk. Tenzij misschien men zelf die gelukkige is. Ik kijk en zie God telkens feilloos en actief ingrijpen, ontstellende goddelijke timing, onstellende daadkrachtige bescherming ook, maar ik kan dat "zien" niet aan een ander geven. Ik kan ervan getuigen en ik doe het ook, maar de ander haalt zijn schouders op en zegt: alles gebeurt, dus waarom zou dit niet gebeuren?
Hoe gaf Jezus zijn perspectief door? Hij bekrachtigde zijn Woord (Zichzelf) door wonderen en tekenen, maar zelfs toen kwamen niet allen tot geloof. Hoe kan ik de kans dat ik het perspectief van Jezus door kan geven maximaliseren? Hij kan het alleen zelf. Ik kom altijd terug op dit ene punt: Hij moet groeien, ik moet kleiner worden. Hij alles ik niets, meer kan geen mens uitrichten.

Meest gelezen

Wat verrijzenis kan betekenen in de dierenwereld en in jouw leven - Adembenemende video

Waarom we stille zaterdag graag overslaan - de uitleg van Karl Rahner sj

Dé tip van Paus Franciscus voor een geslaagd leven

Kan je vandaag nog in Jezus geloven zoals 2000 jaar geleden? - Homilie van Nikolaas Sintobin sj

Over wassen van een aidszieke en Witte Donderdag - homilie Nikolaas Sintobin sj

De tenen van God (1/4)