2013 in het Vaticaan: de sterkste beelden



Beelden die het hart verwarmen.

Reacties

Anoniem zei…
DANK U HARTELIJK PASTOR NIKOLAAS SINTOBIN S.J. voor Inspiratie en Video , 2013 in het Vaticaan: de sterkste beelden. " I Trust you, the youth, and I pray for you. Dare to be different."
Sterke Inspiratie woorden van de Heer Paus Franciscus.
In tekst van Symposium titel: " Vrijheid en Ethiek in het licht van Reïncarnatie", in jaar 2005 in Nederland, in Den Haag, alstublieft citeer een deel tekst o.a. van artikel titel: " Ethiek in het licht van reïncarnatie"....." Wat is ethiek"..." De werkelijke definitie van ethiek is: leven, je gedragen, denken en handelen in de wereld waarin wij staan, volgens je eigen hoogste innerlijke visie. En deze laatste woorden zijn heel nadrukkelijk bedoeld: volgens je eigen innerlijke, maar wel HOOGSTE visie. In deze definitie wordt gelijk de innerlijke luiheid van ons als persoon aan banden gelegd, die zegt 'nou, ik dim mijn visie een beetje, want dan kan ik het in het leven wat rustiger aan doen. Als ik mijn eigen maatstaven een beetje laag leg, dan doe ik het altijd goed '. Dat is niet wat ethiek is.
Ethiek is handelen en je gedragen volgens je HOOGSTE visie. En iedereen weet in zichzelf haarscherp of hij zijn hoogste visie aanspreekt of zijn iets lagere visie. Dus niemand hoeft u te vertellen of u ethisch handelt, dat weet u zelf het beste.
Wat is eigenlijk ' je hoogste visie ' ? Hoe herken je die? ......"
einde citeren.
Alstublieft mijn redeneren: Inspirerende Liefdevolle woorden van de Heer Paus Franciscus : " Dare to be different" , is een begin, een uitnodiging.Nodig m.i. dat Jongeren veel bezielende preken horen in Rooms Katholieke Kerk bijvoorbeeld, die activiteiten voor jongeren zou kunnen organiseren.
Kort geleden, op televisie in Nederland op zender van RKK, een fragment heb ik gezien van een "school dat zich katholiek noemt, (er werken en zijn leerlingen niet alle zo genaamd katholiek)",een mevrouw, moderator (aan het woord in die televisie uitzending), heeft een moderne visie hoe jongeren van nu dat uitleggen en inspireren, hoe fijn is katholiek zijn, in activiteiten en met natuur en met spelen combineren.

Meest gelezen

Homo-zegen: heeft paus Franciscus zich vergist? Enkele bedenkingen van Nikolaas Sintobin sj

Ignatius van Loyola legt uit hoe je, met een té drukke agenda, toch je rust kan bewaren

Hoe paus Franciscus reageert op zijn eigen, spontane woede - Homilie van Nikolaas Sintobin sj voor de derde zondag van de 40-dagentijd

Rik Torfs over jezuïetenhumor: het verschil tussen Kardinaal Müller en Nikolaas Sintobin sj

Over geluk dat niemand je kan afpakken - Het getuigenis van Etty Hillesum

Wat doet de Paus daar toch met die opgestoken vinger? - Heerlijke videobeelden

Het verschil tussen geestelijke vreugde en het “je lekker voelen”

Hoe handelen als je slecht nieuws krijgt: het voorbeeld van Ignatius van Loyola - Ignatiaans leiderschap (7/10)

Bidden met de Bijbel - een nieuw boek van Nikolaas Sintobin sj