Live beelden viering Paus Franciscus in Gesu-kerk in Rome nav heiligverklaring Pierre Favre sj


Op vrijdagmorgen 3 januari 2014, was Paus Franciscus te gast in de Gesu, de hoofdkerk van de jezuïeten in Rome. Hij ging er voor in een dankviering, nav de heiligverklaring Pierre Favre sj en van het feest van de heilige naam van Jezus, titulair feest van de Sociëteit van Jezus.

Hieronder kan u op om het even welk ogenblik de volledige viering herbekijken.

Reacties

Unknown zei…
In de lente van 2013 was ik in Rome bij het eerste angelus van de nieuwgekozen Paus. Ik bezocht ook even de Gésu-kerk. Prachtige barokkerk met intieme Maria-kapel enschilderijen van Ignatius?

Ik kocht er een draad om een rozenkrans van te maken, en een klein beurszakje om de rozenkrans in te bewaren. Dat gaf ik dan weer aan onze nieuwe Jezuïet die later werd gewijd in de Xaveriuskerk (Borgerhout).


Einde van de kersttijd: epiphanie, de openbaring van Jezus als God aan heel de wereld, met het wonder van de samenwerking tussen welstellenden, de wijzen om Christus te aanbidden.

Begin van het openbaar leven van Jezus: het doopsel in de Jordaan. Het wonder van twee neven, kozijnen, twee familieleden, Jezus en Johannes de Doper die samenwerken om het beste in elkaar absolute voorrang te geven.

Goede Jezus laten wij ook Jou vinden en helpen in alles en in allen en in onszelf.
Peter Vande Vyvere zei…
En beweer nu nog eens dat de jezuïeten geen liturgisten zijn...! ;-)
Anoniem zei…
Hartelijk Dank U Pastor Nikolaas Sintobin SJ voor mogelijkheid deel nemen, ervaren, dankviering van de Heer Paus Franciscus en ZIJNE, met Liefdevolle Sfeer in deze Kerk, Liefdevolle klinkende gezangen, Liefdevolle rustige rituelen, en ook humor en applaus voor vrolijke aanvulling.
Anoniem zei…
Alstublieft toelichting, aanvulling op reactie van 3 januari 2014, 14:23, tekst: "...Liefdevolle rustige rituelen",
zo juist in woordenboek gezien: woord 'ritueel' plechtige godsdienstige handeling,
en: ' liturgie ' is: de gebeden , liederen van een eredienst, inrichting van een eredienst.
Vergeef mij alstublieft ik ben een leek, en heb ik intens genoten, van de sfeer, liturgie en ritueel, dat ik kon mij voorstellen wat was "uitgebeeld", het raakte mij, en ik mee beleefde, door die rustige gebaren, beheerst loop van deelnemers en prachtig gezongen heel liefdevol melodieën, het was fijne, heilzame, ervaring,
mijn voornemen, graag vaker, dat opnieuw willen beleven.
en Geachte Broeder in korte toespraak had lieve glimlach en was ook reactie van deelnemers met glimlach,
en ook een gebaar, dat vrolijk aan deed en was dankbaar applaus. Ik dacht op dat moment (ik verstond de taal niet): dat is zeker dank woord met Jezuïeten grap voor vreugde.
Unknown zei…
ik ben acoliet binnen een parochie met 3 kerken en onze pastoor is ook een jezuïet en wij werken in alle eenvoud samen binnen onze parochiegemeenschap dit brengt veel mee voor onze parochiegemeenschap ik doe dit werk al bijna 30 jaar en doe het nog met hart en ziel voor de gemeenschap ende wereldkerk en het is de eerste maal dat ik onder een jezuïet dien awel ik heb veel respect voor hun nederigheid laten we het werk van zijne heilige vader verder zetten in nederigheid .
Unknown zei…
Dag Mr. Dewulf. Ik ben ook al heel lang acoliet, koster , dienstbaar in één parochie. Zo zijn wij een beetje symbool voor helpen en nederigheid. Natuurlijk is Jezus de allerbeste helper en is Hij het meest nederig van allen. Jezus is in alles en allen. Je moet hem wel elke dag ontwikelen in jezelf en zoeken , soms heel diep verborgen, in de anderen. Misschien kunnen wij als collega's wat in contact blijven.
Anoniem zei…
1) Waarom is de eerste lezing gehouden door een leek, niet door een lid van de orde?
2) Wat voor liturgisch kleed droeg de persoon die de gebeden der gelovigen reciteerde?
3) Valt het nieuwe altaar niet te klein uit? M.a.w. waarom niet opnieuw celebreren aan het hoogaltaar (mag ook in de vernieuwde Misritus) ?
embharland1970@gmail.com zei…
Ben er een paar keer geweest.o.a. prachtig kruis aan de muur.
Een beetje mijn kerk.
Gidsjoris zei…
Het was mij onbekend, tot een toerist uit Parijs mij vertelde over de Heiligverklaring van Pierre Fabre.
Als gids o.a. in onze Antwerpse Jezuïetenkerk St.-Carolus Borromeus was ik een beetje beschaamd dat ik niets wist over deze nieuwe Heilige.
Met dankbare groet,

Meest gelezen

Homo-zegen: heeft paus Franciscus zich vergist? Enkele bedenkingen van Nikolaas Sintobin sj

Ignatius van Loyola legt uit hoe je, met een té drukke agenda, toch je rust kan bewaren

Hoe paus Franciscus reageert op zijn eigen, spontane woede - Homilie van Nikolaas Sintobin sj voor de derde zondag van de 40-dagentijd

Rik Torfs over jezuïetenhumor: het verschil tussen Kardinaal Müller en Nikolaas Sintobin sj

Over geluk dat niemand je kan afpakken - Het getuigenis van Etty Hillesum

Het verschil tussen geestelijke vreugde en het “je lekker voelen”

Wat doet de Paus daar toch met die opgestoken vinger? - Heerlijke videobeelden

Hoe handelen als je slecht nieuws krijgt: het voorbeeld van Ignatius van Loyola - Ignatiaans leiderschap (7/10)

Bidden met de Bijbel - een nieuw boek van Nikolaas Sintobin sj