Paus Franciscus: de drie kenmerken van de bekoring


Deze morgen predikte Paus Franciscus in de ochtendmis over wat typisch is voor de bekoring. Hieronder kan u hem zelf aan het woord horen. Onder de video vindt u zijn woorden, vertaald naar het Nederlands.Merkwaardig. De bekoring heeft drie kenmerken: het groeit, het is besmettelijk, en het rechtvaardigt zichzelf. Het begint onschuldig, maar het neemt toe in kracht.

Reacties

Anoniem zei…
Hartelijk Dank U Pastor Nikolaas Sintobin S.J. voor Inspiratie, Wijsheid met ons delen, homilie Paus Franciscus video, om ons bezinnen.
Vergeef alstublieft, nu van " bekoring" begrijp ik niets van .
ik weet niet wat bekoring is (?).
Als is toegestaan: citeer deel tekst: " Achterwaarts begrijpen en voorwaarts leven"
"Hierover deed de Deense filosoof Soren Kierkegaard een zeer interessante uitspraak, die ongeveer zo luidt: ""
het leven kan alleen achterwaarts worden begrepen; maar het moet voorwaarts worden geleefd"'. Oftewel, het is zeer zinvol om vanuit de gevolgen die we nu meemaken ' achterwaarts ' terug te kijken naar de gebeurtenissen en hun onderling verband, en na te gaan welke elementen hebben bijgedragen aan de situatie nu. Hierdoor leren we begrijpen hoe deze situatie is ontstaan en dus ook hoe we ongunstige gevolgen kunnen voorkomen. En vervolgens moeten we ' voorwaarts 'leven: ons opgebouwd inzicht toepassen en met helderder begrip nagaan wat daarvan de gevolgen zullen zijn.".......'.....".De toekomst komt als het ware als een golf van achter over ons heen, en onze reactie erop bepaalt wat er gaat gebeuren." .....'
( e.c.bron: Luc.nr.6/2013/98-99/H.C.Vermeulen/ Vertrouwen of wantrouwen?/)
Anoniem zei…
aanvul.a.u.b. thema: " bekoring".
Hartelijk Dank U voor deze onderwerp. Voor toelichting hoe " bekoring werkt".

kort geleden in nieuws bericht was vermeld dat ( sommige, die en die ) " fondsen die beheren spaar gelden van bonafide spaarders als pensioenfondsen en of sommige "kerk fondsen", in Engeland bijvoorbeeld
die om winst gejaag investeren in oorlog tuig,
en in verschrikkelijke ! " cluster bomen ! " daar investeren om voor eigen gewin en eigen bonussen als bestuurders geld daar vandaan halen. !
Dat is zonde ! dat is bederfelijk denken!
Nu kan ik begrijpen, De Heer Paus Franciscus in zijn betoog:
hoe een " bekoring " ( is verleiding ? ),
in " zijn werk gaat " ?
Nu begrijp ik en Hartelijk Dank U.