Lieke van Lexmond en "God vinden in alle dingen"



Op 7 mei 2014 is het weer zover. Dan komt de nieuwe editie van "Op zoek naar God, in de stilte" op de buis (21:20  op NL3), zes weken lang.

Hieronder gaat uw blogger in gesprek met Lieke over het thema "God vinden in alle dingen".

Reacties

Anoniem zei…
Hartelijk Dank U Pastor Nikolaas Sintobin SJ voor delen met ons ontdekkingen van Nederlandse mooie Jonge Vrouw Artieste Lieke van Lexmond in EO, God vinden in alle dingen, Ignatiaans gebed, Ignatiaanse Spiritualiteit, video.
" God vinden in alle dingen " is "Redden van hele Wereld".
a.u.b. citeer deel tekst titel: " Idealisme bij jongeren" ,
" .......De gedachte is toch, dat de jeugd de toekomst heeft? Op zich is dat natuurlijk juist, eens zullen ze de verantwoordelijkheid over moeten nemen en kunnen ze naar hun eigen inzicht de koers bepalen en leiding geven.
En de gedachte is toch, dat het begrip jong synoniem is met idealisme, flexibiliteit van denken, minder vooroordelen, bereid zijn het onmogelijke te proberen, en juist daardoor ook tot onverwachte resultaten komen?
En verder zien we jonge mensen zelf ook veel idealistische uitspraken doen. Ze zeggen, dat ze duidelijk anders willen zijn dan de gevestigde orde in willen gaan.
Ze zeggen, bereid te zijn om eigenbelang op de tweede plaats te stellen. Dit bouwt een verwachtingsbeeld op, dat afwijkt van de huidige stand van zaken,......."
"........................." Het leert één ding: het idealisme van de jeugd geeft grote mogelijkheden, maar is geen blind panacee. Elke verandering van de huidige denkpatronen vereist veel energie en zal zeker niet zonder meer plaatsvinden en geaccepteerd worden". ......................"
(e.c. Bron: St.I.S.I.S. Luc.nr. februari 1993/ 2-4/ H.C.Vermeulen/).

Mijn redeneren: boven citeren is van februari 1993
In 2014 nodig is met Verlichte Visie starten, " God vinden in alle dingen".

Vraag: Waarom verliezen mensen hun idealisme , vooral bij het ouder worden? Waarom vallen ze terug?
.....die idealen die rond ons twintigste spontaan en onbelemmerd van binnenuit in ons denken kunnen oprijzen, ook inderdaad waar kunnen maken, als is het maar voor een klein deel.
Antwoord: " God vinden in alle dingen", zou kunnen zijn blijvende VUUR van/om Idealisme behouden, voor hele leven van personen.
Grote Inspiratie en Wijsheid starten in opleiding met Ignatiaans Pedagogie, Ignatiaanse Spiritualiteit,
In grote stimulans vanuit " Kerk " dat elke persoon " Goddelijke gaven bezit " en samen werken met Jezus missie is goed voor elke persoon individueel en voor samenleving.
" God vinden in alle dingen "zou kunnen visie verbreden, dat iedere mens met God vervuld is, en dan is broederschap algemeen voor hele wereld.
God vinden in alle dingen is Super Inspirerend Vrolijk, ontdekkingen te verwachten en ervaren en van leven genieten en streven voor "groeien" hoe meer groeien hoe meer zien, hoe meer ontdekken ".
m.i.

Meest gelezen

Homo-zegen: heeft paus Franciscus zich vergist? Enkele bedenkingen van Nikolaas Sintobin sj

Ignatius van Loyola legt uit hoe je, met een té drukke agenda, toch je rust kan bewaren

Hoe paus Franciscus reageert op zijn eigen, spontane woede - Homilie van Nikolaas Sintobin sj voor de derde zondag van de 40-dagentijd

Rik Torfs over jezuïetenhumor: het verschil tussen Kardinaal Müller en Nikolaas Sintobin sj

Over geluk dat niemand je kan afpakken - Het getuigenis van Etty Hillesum

Het verschil tussen geestelijke vreugde en het “je lekker voelen”

Wat doet de Paus daar toch met die opgestoken vinger? - Heerlijke videobeelden

Hoe handelen als je slecht nieuws krijgt: het voorbeeld van Ignatius van Loyola - Ignatiaans leiderschap (7/10)

Bidden met de Bijbel - een nieuw boek van Nikolaas Sintobin sj