Huwelijksviering met Paus Franciscus: kijk en luister!


Het zal je maar overkomen. Trouwen in de Sint-Pietersbasiliek in Rome, met Paus Franciscus als voorganger. Dit overkwam 20 koppels voorbije zondag, 14 september 2014.

Hieronder een mooie reportage en het centrale deel van de homilie van de Paus, voor u vertaald in naar het Nederlands.

Dit is het waar het huwelijk over gaat: man en vrouw die samen op stap gaan. Hierbij helpt de man zijn vrouw om steeds meer vrouw te worden, en heeft de vrouw als taak om haar man te helpen om steeds meer man te worden. Dit is de taak die jullie samen delen. “Ik houd van jou, daarom help ik je om meer vrouw te worden.” “Ik houd van jou, daarom help ik je om meer man te worden. Hier zien we de wederkerigheid van de verschillen. Het is geen makkelijke weg, zonder conflicten. Dan zou het niet menselijk zijn. Het is een eisende reis, soms moeilijk, soms bewogen, maar zo is het leven.

Binnen deze theologie die het Woord van God ons aanbiedt over het volk dat op tocht is, over de familie en de echtgenoten die op tocht zijn, zou ik jullie graag een kleine raad geven. Het is normaal dat man en vrouw woorden hebben. Dat is normaal. Dat gebeurt altijd. Mijn raad is de volgende. Laat de dag nooit ten einde gaan zonder je eerst eerst verzoend te hebben. Nooit! Een kleine geste kan volstaan. En dan kan je terug verder op stap.


Reacties

Meest gelezen

Ignatius van Loyola legt uit hoe je, met een té drukke agenda, toch je rust kan bewaren

Homo-zegen: heeft paus Franciscus zich vergist? Enkele bedenkingen van Nikolaas Sintobin sj

Hoe paus Franciscus reageert op zijn eigen, spontane woede - Homilie van Nikolaas Sintobin sj voor de derde zondag van de 40-dagentijd

Rik Torfs over jezuïetenhumor: het verschil tussen Kardinaal Müller en Nikolaas Sintobin sj

Over geluk dat niemand je kan afpakken - Het getuigenis van Etty Hillesum

Wat doet de Paus daar toch met die opgestoken vinger? - Heerlijke videobeelden

Het verschil tussen geestelijke vreugde en het “je lekker voelen”

Hoe handelen als je slecht nieuws krijgt: het voorbeeld van Ignatius van Loyola - Ignatiaans leiderschap (7/10)