“De video van de Paus”: Paus Franciscus over interreligieuze dialoog



Zonet is de eerste "Video van de Paus" online gegaan. En wel in 10 talen, waaronder het Nederlands. Het thema waarover Paus Franciscus het heeft en waarvoor hij ons gebed vraagt is de interreligieuze dialoog. 
Hieronder kan je video bekijken, alsook het persbericht lezen dat ik deze morgen uitstuurde.


Persbericht dd 6 januari 2016

Video’s mét Paus
"De video van de Paus” is een nieuw digitaal platform dat deze namiddag, woensdag 6 januari 2016, in het Vaticaan wordt gelanceerd door het Wereldwijde Gebedsnetwerk van de Paus. Via dit netwerk nodigt Paus Franciscus mensen uit de hele wereld uit om samen te bidden voor zijn intenties aangaande de uitdagingen waarmee de mensheid wordt geconfronteerd.

Alle godsdiensten
Dit project richt zich tot alle mensen van goede wil, ongeacht de religieuze of filosofische traditie waartoe ze behoren. Het Wereldwijde Gebedsnetwerk van de Paus heeft een aantal video’s geproduceerd waaraan Paus Franciscus zijn medewerking heeft verleend. In deze video’s worden de maandelijke gebedsintenties van de Paus voorgesteld. Elke intentie zoomt in op een belangrijke uitdaging voor de mensheid.

30 miljoen mensen, 10 talen
Op https://www.facebook.com/DeVideovandePaus/ vind je meer info over de Video van de Paus. De surfers kunnen er uitwisselen met de gemeenschap die groeit rond dit initiatief. Het project wil 30 miljoen mensen bereiken in 10 talen, waaronder Chinees, Hebreeuws en ook Nederlands. Het project werd uitgewerkt door La Machi, een communicatiebureau voor goede doelen.

Interreligieuze dialoog
In de eerste editie van januari 2016 zal de Pausvideo ingaan op de interreligieuze dialoog. Frédéric Fornos sj, algemeen verantwoordelijke van het Wereldwijde Gebedsnetwerk van de Paus, zegt hierover: In een wereld waar fragmentering, verdeeldheid en oppositie hoogtij vieren, is het meer dan noodzakelijk dat mensen van verschillende godsdiensten en, ruimer, alle vredelievende mensen zich samen inzetten voor het goede doel. Paus Franciscus stelt elke maand een uitdaging voor die relevant is voor de hele mensheid. Het is belangrijk dat de godsdiensten tonen dat zij samen kunnen werken voor vrede, broederlijkheid en solidariteit om zich zo in te zetten voor het gemeenschappelijke goed van de mensheid.
Je vindt de eerste video op www.facebook.com/DeVideovandePaus vanaf deze namiddag, woensdag 6 januari 2016, omstreeks 17u.

Weldra meer info op  www.devideovandepaus.org, en op YouTube, Twitter en Instagram.

Over de Pausvideo
De Pausvideo is een initiatief van het Wereldwijd Gebedsnetwerk van de Paus (Apostolaat van het gebed) om de verspreiding te bevorderen van de maandelijkse gebedsintenties voor de uitdagingen waarmee de mensheid wordt geconfronteerd. Het wordt ondersteund door de Vaticaanse Televisie (CTV).


Over het Wereldwijd Gebedsnetwerk van de Paus
Het Apostolaat van het Gebed is het Wereldwijd Gebedsnetwerk van de Paus. Doorheen gebed en dienstbaarheid wil het bijdragen tot de grote uitdagingen waar de mensheid en de Kerk voor staan. De zending van het Apostolaat is om de maandelijke gebedsintenties van de Paus te verspreiden. Bedoeling is om mensen gebedsinstrumenten aan te reiken in hun dagelijkse leven om hen zo toe te laten bij te dragen aan de zending van Jezus Christus. Meer info op www.biddenmetdepaus.org.

Reacties

Meest gelezen

Homo-zegen: heeft paus Franciscus zich vergist? Enkele bedenkingen van Nikolaas Sintobin sj

Ignatius van Loyola legt uit hoe je, met een té drukke agenda, toch je rust kan bewaren

Hoe paus Franciscus reageert op zijn eigen, spontane woede - Homilie van Nikolaas Sintobin sj voor de derde zondag van de 40-dagentijd

Rik Torfs over jezuïetenhumor: het verschil tussen Kardinaal Müller en Nikolaas Sintobin sj

Over geluk dat niemand je kan afpakken - Het getuigenis van Etty Hillesum

Het verschil tussen geestelijke vreugde en het “je lekker voelen”

Wat doet de Paus daar toch met die opgestoken vinger? - Heerlijke videobeelden

Hoe handelen als je slecht nieuws krijgt: het voorbeeld van Ignatius van Loyola - Ignatiaans leiderschap (7/10)

Bidden met de Bijbel - een nieuw boek van Nikolaas Sintobin sj