Snelcursus om je roeping te vinden (4/5): Als je kiest, ga er voor




In deze serie vertelt Brendan Busse sj, Amerikaans jezuïet, over roeping in brede zin, voor iedereen, en dus niet alleen de roeping tot jezuïet. Vele mensen zijn op zoek naar hun plek in het leven. Dit artikel wil hen daarbij helpen. Hier vind je vijf stappen om je roeping te ontdekken.

4de stap: Als je kiest, ga er voor

Als je ingaat op een roeping blijven er altijd kleine onzekerheden bestaan. Een echte roeping brengt je soms verder dan je durfde dromen, doet je boven jezelf uitstijgen. Soms kan je pas nadat je een engagement gemaakt hebt, de steun zien of krijgen die je nodig hebt. Maar God geeft je altijd de nodige genade voor datgene waartoe Hij je roept. Hij zal je nooit in een roeping dwingen waar je voortdurend aan het handje zult moeten lopen of waar je moet beschermd worden tegen elke tegenslag. God belooft ons werkelijk zijn trouw en steun, ook als we het avontuur van de liefde wagen.

Met de keuze voor een religieuze roeping knopen we een relatie aan met de God die roept, maar die tegelijk ook helpt om die roeping waar te maken. Wanneer we uiteindelijk kiezen, laten we andere mogelijkheden liggen, maar dat is juist heel bevrijdend. Door te kiezen maak je je hart vrij om echt te doen waartoe je geroepen bent. Roeping is een geschenk dat leven geeft. Ik bloei open in dienst aan anderen. Zodra je hebt ingezien dat een bepaalde weg de jouwe is, ga er dan voor. Laat beetje bij beetje andere opties varen en neem je keuze ernstig. Dat is roeping.

Reacties

Anoniem zei…
Ik ben nog altijd verwonderd hoe anders roeping er kan uitzien dan hetgeen dat ik zelf voor ogen had. Maar wonder boven wonder :al mijn talenten komen dankzij die roeping aan bod en worden gebruikt ten behoeve van welzijn. Dank Vader!

Meest gelezen

Wat verrijzenis kan betekenen in de dierenwereld en in jouw leven - Adembenemende video

Waarom we stille zaterdag graag overslaan - de uitleg van Karl Rahner sj

Dé tip van Paus Franciscus voor een geslaagd leven

Kan je vandaag nog in Jezus geloven zoals 2000 jaar geleden? - Homilie van Nikolaas Sintobin sj

Over wassen van een aidszieke en Witte Donderdag - homilie Nikolaas Sintobin sj

De tenen van God (1/4)